טיסות במסגרת העבודה
טיסה לחו"ל, מאז ומתמיד, היתה אירוע מרגש ויוצא דופן: אריזת המזוודות, החיבוקים שלפני העלייה למטוס, ההתרגשות שלפני ההמראה. אולם, ישנם אנשים שטסים מטעם מקום העבודה כתריסר פעמים בשנה וחוויית הטיסה שלהם נשחקה; אנשים שלמעשה טסים במסגרת עבודה בחו"ל. להלן כמה נקודות חשובות לנוסע המתמיד.
מועדון הנוסע המתמיד
מועדון הנוסע המתמיד הוא המועדון היחיד שירצה בכם ממש כשם שתרצו אתם בו, אם אתם טסים במסגרת עבודה בחו"ל. יחסי הגומלין הם פשוטים: ככל שאתם טסים יותר באותה חברת תעופה אתם צוברים יותר נקודות; ככל שאתם צוברים יותר נקודות אתם זכאים לשדרוג למחלקת שירות גבוהה יותר, לכרטיסי טיסה מוזלים, או לכרטיסי טיסה חינם – שמזכים אתכם בעוד נקודות, וכן הלאה. בשל התחרות ההולכת וגוברת בשוק, ישנן חברות שאיחדו את מועדוני הנוסע המתמיד שלהן לטובת הלקוחות, כך שאלה לא מחוייבים לחברה אחת וחופשיים לבחור בין מספר חברות שותפות. עם השנים הרחיבו מועדוני הנוסע המתמיד את שיתוף הפעולה שלהם גם לחברות אחרות וכיום ניתן לקבל הנחות במלונות להם הסכם שיתוף פעולה עם חברת התעופה, או לצבור נקודות ברכישה בדיוטי-פרי ובחנויות התיירות אשר בבעלותן. רק אל תשכחו לנצל את הנקודות שלכם לפני שפג תוקפן.
לטוס לחו"ל עם מס הכנסה
האח הגדול שם עין על אנשים המרבים לטוס לחו"ל לרגל עסקים או במסגרת עבודה בחו"ל. אל תתפלאו אם בשובכם ארצה יחכה לכם מכתב מרשות המסים בתיבת הדואר, המבקש מכם להצהיר על מקורות ההכנסה שלכם בארץ ובחו"ל. התופעה ודאי מרגיזה, אולם רשות המסים הישראלית לא המציאה את הגלגל; מדובר בהליך שכיח ברשויות מס בכל העולם, על מנת שגם רשויות המס וגם הנישומים – אתם – יוכלו לישון יותר טוב בלילה. מוטב להקדים תרופה למכה ולדאוג לדיווח שוטף ושקוף של המסעות העסקיים לחו"ל מבעוד מועד.
עבודה בחו"ל משתלמת
חברות היי-טק מוציאות יותר ממיליארד דולר בשנה על נסיעות עסקים לחו"ל. עובד הטס לחו"ל מספר פעמים רב בשנה, בין אם כשכיר בחברה ישראלית המעניקה שירות לחברה זרה ובין אם כעצמאי המבקש להרחיב את קשריו העסקיים, יודע היטב כי לעתים קרובות עבודה חוקית בחו"ל משתלמת הרבה יותר מעבודה דומה בארץ, וכי הקשרים שיצר היום יניבו רווחים מחר. זו הזדמנות מצוינת לראות איך הדברים נעשים במקומות אחרים ולשים את הכסף שהרווחתם בתקופה זו בתכנית חיסכון. גם אם אתם למעשה "קורעים את התחת" בחו"ל בזמן שיכולתם לעבוד בנוחות בארץ, אל תשכחו שאף אחד בעצם עוד לא מת מעבודה קשה.
ברומא התנהג כרומאי
ישראלי שעושה רילוקיישן למדינה זרה ודאי יסגל לעצמו לאחר זמן מה חלק ממנהגיה ואולי אף את שפתה. לכל הפחות הוא ילמד להכירה כאת עירו שלו בארץ. אולם, אנשים שטסים לחו"ל מספר פעמים רב בשנה חווים מעין "רילוקיישן מקוטע" ולרוב לא רואים בעיר הזרה יותר מאשר מקום עבודה גרידא, למרות שבאופן מצטבר ודאי בילו בה כמה חודשים טובים. ההבדל נעוץ במאמץ שיש להשקיע על מנת להכיר את המקום החדש הנחשף רק לפרקים. טוב תעשו אם תתחברו דוקא עם העובדים המקומיים ותבקשו מהם להכיר לכם את עירם, על מוזאוניה, מסעדותיה, הפארקים וכל האטרקציות השוות שכדאי לקחת בהן חלק במסגרת עבודה בחו"ל. עד מהרה תגלו את שכיות החמדה האמיתיות של העיר, השמורות רק לאזרחיה.